Arcebispa
Veidi vürtsikas metsamarja aroomiga roosa vein, natuke mõrkjas. Meeldiv struktuur, mille maitses võib leida kirssi, kiivit ja natuke pipart.
ARCEBISPA Rose on valmistatud Península de Setúba`i piirkonnas 100% Cabernet Sauvignon viinamarjast.
Tugev roosa värv, värske maitse ja puuviljane aroom. Tunda on murakat, musta kirssi, mustasõstra toone.
Suurepäraselt tasakaalustatud happelisus ja magusus.
Sobib hästi austrite, mereandide, heledate kalatoitude ning pehme juustu kõrvale. Sobib hästi ka soojal suvepäeval sõpradega nautimiseks.
Kasvukohas on valdavalt savised liivakivi mullad lubjarikaste laikudega.
Arcebispa Rose valmistatakse Cabernet Sauvignon viinamarjast ja määratletakse, kui Vinho Regional. Viinamari korjatakse veinimeistri poolt lubatud päeval, kui mari saavutab oma parima küpsuse. Saaki koristatakse öisel ajal, kuna suvised temperatuurid Alentejo piirkonnas on kõrged. Öisel ajal on välistemperatuur on jahedam ja tagab viinamarja värskuse.
Setúba`i piirkonna päikselise kliima tõttu sisaldavad viinamarjad rohkelt suhkruid, mille tõttu ka veinid saavutavad küllalt kõrge alkoholi sisalduse.
Üldhappesus -0,6 g/L
pH - 3,30
Soovitav temperatuur tarbimiseks on 8oC
Veinivalmistaja: Gonçalo Carapeto
ARCEBISPA (tõlkes Peapiiskop) White on valmistatud Península de Setúba`i piirkonnas Antão Vaz, Arinto ja Verdelho viinamarjadest.
Eri marjasordid on suutelised tootma vägagi erinevaid suhkrute, hapete, mineraalainete, ning lõhna- ja maitsekomponentide komplekse, mistõttu on eri marjasortidel oma koht eriilmeliste veinide valmimisel.
Veini klassifikatsioon (Denominação) Vinho Regional da Península de Setúbal.
Setúba`i piirkonna päikselise kliima tõttu sisaldavad viinamarjad rohkelt suhkruid, mille tõttu ka veinid saavutavad küllalt kõrge alkoholi sisalduse.
Alkohol - 13,5 %
Ph 3,40
Peamine viinamari Antão Vaz Antão Vaz on üks Portugali parimaid valge veini viinamarjasorte. Kasvatatakse peamiselt kuumas ja kuivas Alentejo piirkonnas. Kasutatakse tavaliselt sordiveinide valmistamisel, millest õhkub küpseid troopilisi puuviljamaitseid tsitruseliste ja mee varjunditega.
Antão Vaz on mitmekülgne viinamarja sort, mis pakub laias valikus veini stiile. Selles osas on oluline koristusaeg: kui marju korjata varakult, annavad need hea happesusega kergeid, tsitruselisi veine, pikemalt viinapuul seistes aga ümarama, täidlasema veini, mida saab vaadis laagerdada.
Arinto viinamari kõrge happesusega annab veinile hea värske maitse. Arinto viinamari omab veel ka tsitrusviljade spektrit, mille eesotsas on sidrun ja greip andes veinile ka mitmesuguseid luuvilja omadusi, mis vananedes võib omandada rikkaliku virsiku maitse.
Verdelho viinamarja aromaatne profiil on karge, mõnikord lehtede või vürtsikate aktsentidega. See tekitab erksaid, sidruni-, tsitruse- ja pirni nuusutamisel.
ARCEBISPA White vein on valminud kolme suurepärase viinamarja kombinatsioonist, mis sobib hästi kergete roogadega. Väga hästi sobib ka muude Vahemere roogadega, näiteks täidetud punaste paprikatega. Võivad hästi sobida ka isegi sellised rammusad valgest lihast valmistatud toidud, nagu burritod kanaga.
Arvestades Antão Vazi mitmekülgsust maitseprofiili osas, sobib sellest marjast valmistatud vein mereandidega ja Atlandi ookeani/Vahemere köögile- kalale, eriti õlis küpsetatud kalale ja näiteks grillitud tuunikala steigi kõrvale.
Veini soovitav temperatuur tarbimiseks on 8oC
Veinivalmistaj: Gonçalo Carapeto
ARCEBISPA (tõlkes Peapiiskop) Red on valmistatud Península de Setúba`i piirkonnas viinamarjadest Aragonez, Syrah, Touriga Nacional e Cabernet Sauvignon.
Veini klassifikatsioon (Denominação) Vinho Regional da Península de Setúbal.
Alkohol - 13,5 %
Ph 3,70
Setúba`i piirkonna päikselise kliima tõttu sisaldavad viinamarjad rohkelt suhkruid, mille tõttu ka veinid saavutavad küllalt kõrge alkoholi sisalduse. Mulda iseloomustab kerge savine pinnas kõrge kaltsiumi ja ränidioksiidi sisaldus. Nimelt muudab veini stiili ja omadusi suures osas see, millises kliimas ja pinnases viinapuud kasvavad, kuidas neid viljeletakse ning kuidas toimub veini kääritamine. Eri marjasordid on suutelised tootma vägagi erinevaid suhkrute, hapete, mineraalainete, ning lõhna- ja maitsekomponentide komplekse, mistõttu on eri marjasortidel oma koht eriilmeliste veinide valmimisel.
Touriga Nacional on tumedakooreline viinamarjasort, millest saadakse Portugali parimaid punaseid veine, sordil on tugev tumedate puuviljade maitse, sageli vürtside nüansiga. Touriga Nacional on tugeva tanniini sisaldusega.
Aragonez viinamari on piisava suhkrusisaldusega ja happesusega, mis oma omadustega täiendab veini maitset.
Syrah viinamarjad, mis on kuuma kliimaga kohanenud, on paksu kestaga ning sisaldavad rohkelt suhkrut ning parkaineid. Lisaks on Syrah viinamari väga aromaatne.
Värvuselt on Syrah vein tumedamat värvi, lausa mustjas, noored veinid võivad olla ka violetse tooniga. Syrah on tavaliselt kõrgema happesusega ning mitmekesise karakteriga, tihti suitsuse ja maalähedase iseloomuga.
Arcebispa vein sobib kõige paremini punase liha, uluki-, veise- ja lambaroogade kõrvale.
Veini soovitav temperatuur tarbimiseks on 8oC
Veinivalmistaja
Gonçalo Carapeto