Herdade do Portocarro
VEINITEHASE TEGEVUS: Herdade do Portocarro projekt põhineb parimate veinide tootmise filosoofial piiratud ja eksklusiivsetes kogustes. Need veinid omavad intensiivset ja kompleksset iseloomu: nad on pingulised ja muldadega seotud, kuid samas elegantsed ja värsked. Need on suunatud valivale ja nõudlikule tarbijale, kes otsib ja naudib erinevust maitsta. Selle esimesed veinid - Herdade do Portocarro, Anima ja Cavalo Maluco - jõudsid kohe riiklike tippveinide hulka.
TERROIR: Asudes kaunite Setúbali poolsaare ja kuuma Alentejo tasandiku vahel, on see 18 ha ühekohaline viinamägi istutatud lõunapoolsele nõlvale, 60 m kõrgusele Sado jõe kohal. Ümbritsetud puudest, saab see kasu Atlandi ookeani jahedatest briisidest. Viinapuid toidab kerge savi, mis on rikas räni ja kaltsiumi poolest, pH umbes 7,5.
OLEMUS: Alates umbes 15 aastat tagasi veinimaailma sukeldumisest on José Mota Capitão tuntud innovaatiliste ja elegantsete veinide loomise poolest, mis võluvad juba esimesest lonksust. Ta on päästnud peaaegu väljasuremisohus olevad kohalikud viinamarjad ning eksperimenteerinud valitud klassikaliste sortidega, luues seeläbi veine, kus happesus mängib olulist rolli. Happesus ja terroir on José maagilised koostisosad unustamatute veinide valmistamisel. Herdade do Portocarro on olnud pühendunud ainulaadsete veinide tootmisele alates algusest ja just seetõttu on need veinid lisatud meie klientide lemmikute nimekirja.
Asudes Península de Setúbali piirkonnas, kallakualal, kus asuvad selle 18 hektari viinamarjaaiad, paigutati esimesed veinid - Herdade do Portocarro Red 2015, Herdade do Portocarro Anima L12 Red 2012 ja Herdade do Portocarro Cavalo Maluco Red 2013 - kohe riikliku tootmise kõrgeimale tasemele.
Herdade do Portocarro veinidel on intensiivne ja kompleksne iseloom, pinge ja muldne, seotud erakordse elegantsi ja värskusega. Näiteks Herdade do Portocarro Partage Galego Dourado White 2017. Sellel on tagasihoidlik sidrunilõhn, kivi ja märg kivi. Suus on rünnak samuti sidrunimahlane, kuid siin sulanduvad omavahel valgeviljalised, pirn ning jällegi märg kivi, mineraalid ja soolased noodid.
Ettevõttel on filosoofia toota kõrgekvaliteedilisi veine piiratud ja eksklusiivsetes kogustes. Tasub uurida, mida portugali terroir suudab teha rahvusvaheliste viinamarjasortidega, nagu Sangiovese ja Cabernet Sauvignon, mis on väga piiratud tootmised ning toovad kaasa monosortid veinid nagu Red Herdade do Portocarro Partage Cabernet Sauvigon 2010, Rosé Herdade do Portocarro Autocarro 13 2018 ja Herdade do Portocarro Tears of Anima 2018 ning ka valikus valgete veinidega, Herdade do Portocarro Manda Chuva 2018. Veinid, mis jätavad muljet ja lummustavad, pakkudes unikaalseid hetki kõige nõudlikumatele veinisõpradele.
Lisaks monosortidele leiate ka segaveinid traditsioonilistest viinamarjasortidest, näiteks Herdade do Portocarro Alfaiate White 2018, mis on segu Antão vaz, Arinto, Galego Dourado ja Sercialist. See toob esile selge värvi, väga kerge ananassi aroomi, mis muutub valgeviljaliste, õuna- ja pirnimaitseliste viljadeni. Suus on tohutu ja värskendav, mitteagressiivne happesus, täis elegantsi, kus õun ja pirn ilmuvad uuesti väga mineraalse ja püsiva järelmaitsega. Vein täis klassi.
Kui otsite uusi kogemusi, tasub kindlasti proovida mõnda Herdade do Portocarro veini ja avastada Setúbali piirkonna parimaid.
Diskreetne puhas tsitruselise tunde ja rohelise õuna aroom. Suus on täidlane, sügav, särtsaka happega, jällegi tsitruseline, õunane, väga mineraalne ja värske.
Auhinnad:
- 16,5 pts by Jancis Robinson (2019)
- 17,5pts by Vinotec (Japanese highly regarded wine magazine). First ever Portuguese wine to be referred among the best in a blind tasting in Japan with white wines from all over the world (assessed by Japan’s best Sommelier and Chairman of the Japan Wine Society at the time. (2018)
- 18,5pts by Revista de Vinhos (2018)
Intensiivne ja sügav granaatõuna värv, rikkaliku ja kompleksse aroomiga vein lilleliste mustade puuviljade nootidega, magusa šokolaadi, vürtsi ja suitsuga. Suus on struktuur silmatorkav, värskuse noodid äratavad aromaatse rikkuse, mis eelneb pikale ja väljakutseid esitavale lõpptulemusele.
Auhinnad:
- 16.5 pts by Jancis Robinson (2014)
- 18,5 pts by Vinum Magazine (Germany & Switzerland) (2011)
- Best Portuguese Red by Mr Bryan Julian,The President of the Court of Master Sommeliers (2009)
- Best Portuguese Red by The Grand Jury Européen (2005)