PLANSEL
toome teieni Planseli veinide meistriteoseid. See veinimaja on loodud ema ja kahe tütre poolt, kes on pärit Saksamaalt ja toodavad suurepäraseid veine Portugalis.
Plansel Reserva Tinto 2020 on suurepärane punane vein, mis on valmistatud Aragonez ja Tinta Barroca viinamarjadest. Selle veiniga kohtume rikkaliku granaatõunase värviga ning lõhnas valitsevad punased puuviljad, eriti kirsid, lisaks vürtside ja lillede nooted. Maitse on tugev ja elegantne ning see sobib suurepäraselt punase liha ja rasvasema kala roogade juurde.
Viimaseks, kuid mitte vähem tähtsaks, on Plansel Reserva Branco 2021. See elegantne valge vein on valmistatud Viosinho ja Gouveio viinamarjadest. Veini aroom ja maitse on täidetud eksootiliste puuviljade lõhnade ja maitsetega, millele lisandub meeldiv mesi. Sobib suurepäraselt valge kala, mereandide ja linnulihaga. Samuti on see suurepärane valik juustude ja snäkkide kõrvale.
Need olid mõned suurepärased veinid Portugalist, mida soovitan kindlasti proovida. Olgu see siis pereõhtu, sõpradega koosviibimine või pidulik õhtusöök, need veinid lisavad kindlasti vürtsi ja naudingut teie veiniklaasi.
Märksõnad: Portugal, veinid, Herdade do Portocarro, Goncalo Carapeto, Plansel, Vinho Regional da Península de Setúbal, Touriga Nacional, Antão Vaz, Aragonez, Tinta Barroca, Viosinho, Gouveio, Punane vein, Valge vein, Auhinnad, Veinimeistrid, Veinide maitsed, Päikeseline kliima, Portugali veinipiirkonnad.
Intensiivne granaatvärv, pehme lillearoom, kannikese ja apelsiniõie noodid. Noor ja värske vein, milles on tunda ploomi ja metsikute puuviljade toone. Meeldiva lõpptulemusni on aitanud jõuda pehmed imalstikutingimused.
VÄRVUS:
Tume, sinakaslilla värvus.
LÕHN:
Puuviljane aroom, milles on aimata tammevaadi noote, mustsõstar, ploom, nugat, vaarikas ja lavendel.
MAITSE:
Puuviljane maitse, millel on aimdus tammevaadist, mustsõstar, mustikas, pipar, vaarikas, lavendel ja šokolaad.
TOIDUD, MILLEGA SOBIB KOKKU:
Sealihafilee rohelise piprakastmega Sealihafilee küüslaugukastmega Sealihafilee portveini kastmega Grillitud veisesteik béarnaise kastmega Grillitud/praetud haug punase veinikastmega. Armeenia BBQ, Lamba hautis artišokiga Pasta bolognese/hakklihakaste
Serveeritakse temperatuuril 16-18°C lamba- ja veiseliharoogadega või maitsvate taimetoitudega.
Selge särav tsitruseline värv. Puhas ja kerge maitse, aromaatsete nootidega, mis meenutavad troopilisi puuvilju ja mõningaid tsitrusvilju. Maitselt suurepärane struktuur, hea tasakaal ja tugev püsivus elegantses, värskes ja atraktiivses komplektis.
Aroom: Aroomis on tunda aromaatseid troopilisi puuvilju ja tsitruselisi noote.
Maitse: Peenelt struktureeritud maitse lõpeb elegantse ja pikalt püsiva järelmaitsega.
Värvus: Vein on värskendavalt puhas ja omab võluvat kollast värvi.
Intensiivne ja elegantne looduslike puuviljade aroom. Meeldiv rosé, väga puuviljane, värske ja sile. Ideaalne kuumadeks suvepäevadeks.
Eksootiliste puuviljade aroom, milles domineerivad banaan ja mesi.
Elegantne struktuur. looduslik värskus, ja meeldivalt tsitrust.
Virsiku ja teiste kollaste puuviljade aroom. Peene mulliga ja meeldivalt happeline jook - värskust täis!
Väga värske ja elegantse lõhnabuketiga jook. Meeldivalt tasakaalustatud maitsed.