Punane Vein
Avasta meie laia valikut punaseid veine. Naudi Portugalist pärit rikkalikke ja tasakaalustatud punaseid veine, mis pakuvad sügavaid maitseid ja meeldivaid aroome. Olgu sul plaanis romantiline õhtusöök või sõpradega koosviibimine, meie punased veinid lisavad erilist särtsu sinu veinielamusele.
ARCEBISPA (tõlkes Peapiiskop) Red on valmistatud Península de Setúba`i piirkonnas viinamarjadest Aragonez, Syrah, Touriga Nacional e Cabernet Sauvignon.
Veini klassifikatsioon (Denominação) Vinho Regional da Península de Setúbal.
Alkohol - 13,5 %
Ph 3,70
Setúba`i piirkonna päikselise kliima tõttu sisaldavad viinamarjad rohkelt suhkruid, mille tõttu ka veinid saavutavad küllalt kõrge alkoholi sisalduse. Mulda iseloomustab kerge savine pinnas kõrge kaltsiumi ja ränidioksiidi sisaldus. Nimelt muudab veini stiili ja omadusi suures osas see, millises kliimas ja pinnases viinapuud kasvavad, kuidas neid viljeletakse ning kuidas toimub veini kääritamine. Eri marjasordid on suutelised tootma vägagi erinevaid suhkrute, hapete, mineraalainete, ning lõhna- ja maitsekomponentide komplekse, mistõttu on eri marjasortidel oma koht eriilmeliste veinide valmimisel.
Touriga Nacional on tumedakooreline viinamarjasort, millest saadakse Portugali parimaid punaseid veine, sordil on tugev tumedate puuviljade maitse, sageli vürtside nüansiga. Touriga Nacional on tugeva tanniini sisaldusega.
Aragonez viinamari on piisava suhkrusisaldusega ja happesusega, mis oma omadustega täiendab veini maitset.
Syrah viinamarjad, mis on kuuma kliimaga kohanenud, on paksu kestaga ning sisaldavad rohkelt suhkrut ning parkaineid. Lisaks on Syrah viinamari väga aromaatne.
Värvuselt on Syrah vein tumedamat värvi, lausa mustjas, noored veinid võivad olla ka violetse tooniga. Syrah on tavaliselt kõrgema happesusega ning mitmekesise karakteriga, tihti suitsuse ja maalähedase iseloomuga.
Arcebispa vein sobib kõige paremini punase liha, uluki-, veise- ja lambaroogade kõrvale.
Veini soovitav temperatuur tarbimiseks on 8oC
Veinivalmistaja
Gonçalo Carapeto
Keskmise intensiivsusega rubiinpunane värv, värske aroom milles on tuntavaid puuviljanoote. Parim serveerimiseks temperatuuril 18 kraad. Sobib hästi vasikaliha toitude juurde, röstitud lihade ja vürtsikama pasta kaaslaseks. Soovituslik eluiga kuni 6 aastat.
Kontsentreeritud rubiinpunane värv, küpsete puuviljade aroom mida täiendavad põletatud tammevaadist laagerdunud lõhnad. Sobib hästi grillitud lihade ja vanemate juustudega, Soovitatav säilitamisaeg kuni 8 aastat.
Intensiivne ja sügav granaatõuna värv, rikkaliku ja kompleksse aroomiga vein lilleliste mustade puuviljade nootidega, magusa šokolaadi, vürtsi ja suitsuga. Suus on struktuur silmatorkav, värskuse noodid äratavad aromaatse rikkuse, mis eelneb pikale ja väljakutseid esitavale lõpptulemusele.
Auhinnad:
- 16.5 pts by Jancis Robinson (2014)
- 18,5 pts by Vinum Magazine (Germany & Switzerland) (2011)
- Best Portuguese Red by Mr Bryan Julian,The President of the Court of Master Sommeliers (2009)
- Best Portuguese Red by The Grand Jury Européen (2005)
Intensiivne granaatvärv, pehme lillearoom, kannikese ja apelsiniõie noodid. Noor ja värske vein, milles on tunda ploomi ja metsikute puuviljade toone. Meeldiva lõpptulemusni on aitanud jõuda pehmed imalstikutingimused.
VÄRVUS:
Tume, sinakaslilla värvus.
LÕHN:
Puuviljane aroom, milles on aimata tammevaadi noote, mustsõstar, ploom, nugat, vaarikas ja lavendel.
MAITSE:
Puuviljane maitse, millel on aimdus tammevaadist, mustsõstar, mustikas, pipar, vaarikas, lavendel ja šokolaad.
TOIDUD, MILLEGA SOBIB KOKKU:
Sealihafilee rohelise piprakastmega Sealihafilee küüslaugukastmega Sealihafilee portveini kastmega Grillitud veisesteik béarnaise kastmega Grillitud/praetud haug punase veinikastmega. Armeenia BBQ, Lamba hautis artišokiga Pasta bolognese/hakklihakaste
Serveeritakse temperatuuril 16-18°C lamba- ja veiseliharoogadega või maitsvate taimetoitudega.